Skidresa Italien 17-26 februari 2017

Byn Mezzana i dalen Val di Sole 

-I år blir det 10-årsjubileum till "vår"mysiga by, vackert belägen i dalen! I år tar vi oss dessutom hit i vår nya investering, helturistbuss med efterlängtad wifi.

Vi åker bland annat skidor i backarna i Madonna di Campiglio, en av Italiens främsta skidorter och en riktigt klassisk pärla. Sedan ett par år tillbaka, kan man åka i ett system som är sammanknutet från Pinzolo, till Folgarida-Marilleva, med Madonna di Campiglio i mitten. Totalt kan vi välja på 148 liftar och 50 mils åkning, med högsta åkhöjd på 3016 möh, beroende på vilket liftkort man väljer.  Vi bor hos familjen Eccher på deras medelklasshotell ***Superior, Hotel Eccher i den trevliga bergsbyn Mezzana, inte långt från övriga orter och nära till skidåkningen. Alla nödvändiga faciliteter finns på rummen och naturligtvis restaurang och bar. Närmaste orter är Marrileva, Folgarida och Malé. Läs gärna mer om hotellet på deras hemsida!

Snabbfakta

Antal dagar: 10
Pris/person i dubbelrum 2017: 7.700,00  Pris/barn i extrabädd: *3-6 år: 4.950,00 *7-12 år: 5.950,00 * 13-14 år: 6.850,00 

                                                                                            Sista bokningsdag2017.01.15

Antal platser kvar: Fullbokad!

Reseinformation

I priset ingår:
Grundpriset inkluderar resa i modern helturistbuss, färja ToR, del i dubbelrum med dusch/wc, 7 frukostbufféer samt 7 middagar, som består av salladsbuffé och 3-rätters middag, där var och en väljer från dag till dag mellan alternativen.

Detta ingår ej:
Mat på ner- & hemresa, luncher, dricka till maten, liftkort.

 
Avbeställningsskydd/pers: 350 kr (OBS! Kolla er hemförsäkring)  
Liftkort Superskirama Dolomiti 2016/17: Vuxen 275 Euro, Senior (födda före 30/11 1951)  248 Euro, Junior (födda efter 30/11 2000) 193 Euro. Barn födda efter 30/11 2008 är gratis vid köp av vuxenkort.  Priserna gäller 6-dagarskort för alla områden. Väljer man ett mindre område, blir det billigare.

Valuta:
Valutakursen är beräknad på 9:30 kr/Euro.

Resevillkor: Särskilda resevillkor gäller.

För mer information:
www.skirama.it
www.valdisole.net  
www.hoteleccher.itReseprogram:

Dag 1–2
Vi börjar resan på morgonen i Örebro och beger oss söderut efter lastning av både bagage och oss själva. Vi färjar mellan Helsingborg–Helsingör samt Rödby–Puttgarden. Under hela resan sker relativt täta stopp för att äta och sträcka på benen – resan skall vara behaglig. När vi kommit en bit in i Tyskland slår vi oss till ro i bussen för natten. Efter ett frukoststopp kommer vi så småningom till Österrike och slutligen Italien. Beroende på hur trafiken flutit, anländer bussen till Mezzana, någon gång från lunch till tidigt på kvällen dag två. På vårt hotell väntar en god middag och när ni är redo, en skön säng. Vi informerar under nerresan om skidområden och olika liftkort.

Dag 3–8
Dagarna inleds med en härlig frukostbuffé. Var och en väljer själv när man vill börja dagen och ge sig iväg, då vi utnyttjar den fria skidbussen som avgår utanför hotellet och tar oss de 5 minuter som det tar upp till  bergbanan, liksom hem igen på eftermiddagen. Det ger var och en större frihet att fritt planera sina dagar, allt efter väder och humör!  Måndag, tisdag eller onsdag kommer vi att åka med vår buss till Tonale, beroende på hur vädret ser ut & tillräckligt intresse finns.  Efter skidåkningen och före den gemensamma middagen brukar vi träffas i hotellbaren och en del passar på att ta en promenad på byn och fynda i någon av butikerna.

Dag 9–10
Vi lämnar Mezzana och Val di Sole efter frukost för att bege oss norrut igen, med möjlighet att njuta av den otroligt vackra vägen norrut och förhoppningsvis solbrända och trötta i benen. Går allt enligt planerna så äter vi frukost vid Lagan efter en natt i bussen och anländer så till Närke runt lunch.

 

 

skidresa_2014_01.jpg

skidresa_2014_02.jpg

skidresa_2014_03.jpg